The shed

The original shedOur small factory

The parents of Hubert own a piece of land neighboring our house. Located on this ground there is a large shed. This shed is the reason why we bought the house in first place and also the reason why afterwards we were able to start such an ambitious project.

The shed, with a length of 20m [65.6´] and a width of 10m [32,8´] has the perfect dimensions for a medium size workplace. Before the property was bought by Hubert´s family it was used by the local government to store road work equipment. Nowadays, the shed is used as a hobby facility where we spend most of the time in the weekends working on all sorts of projects.

During its lifetime the shed has undergone several transformations. One of the first modifications was replacing the old tile floor with a smooth concrete one and building separation walls to create space for a painting atelier and machine shop. In 2012, just before we started restoring the old house, we carried out the largest improvement: the entire roof construction and front walls were replaced; insulation was added to the entire outer perimeter and a new facade was installed.

The latest upgrade took place in winter 2013, in order to outfit the shed as a workplace for the construction of the panels of the house. This was the beginning of its transformation into a true house building factory!

——————————————————————————————————————————–

Renovation of the shed

Nuestra pequeña fábrica

Los padres de Hubert poseen el terreno colindante a nuestra casa en el cual hay un gran cobertizo. Este cobertizo es la razón por la que compramos la casa en primer lugar y también la razón que nos permitió posteriormente comenzar con este ambicioso proyecto.

El cobertizo tiene 20m de largo y 10 de ancho, medidas que son ideales para un taller de tamaño mediano. Antes de que la familia de Hubert comprara el terreno, el cobertizo lo utilizaba el gobierno local para almacenar los equipos para realizar trabajos en la carretera. A día de hoy se usa como almacén para diversas aficiones y en él pasamos la mayor parte del tiempo los fines de semana trabajando en todo tipo de proyectos.

A lo largo de los años, el cobertizo ha sufrido varias transformaciones. Una de las primeras modificaciones fue reemplazar los azulejos del suelo por un suelo de hormigón y levantar varias paredes de separación para crear espacio para un taller de pintura y otro para las herramientas. En 2012, justo antes de empezar con los trabajos de restauración de la casa, realizaron el mayor proyecto de mejora: reemplazaron completamente la construcción del tejado y las paredes frontales,  aislaron el perímetro exterior e instalaron una nueva fachada.

La última renovación se llevó a cabo en invierno de 2013, para equipar el cobertizo para la construcción de los paneles de la casa. ¡Éste fue el comienzo de la transformación del cobertizo en la fábrica de construcción de casa!

Advertisements

One thought on “The shed

  1. Pingback: The layout of the original house | The Shed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s